Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.7.2007, Bohumil Federmann, aktualita
Technický ředitel prodeje a marketingu EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika) u AMD, Giuseppee Amato, se nechal slyšet na téma technické budoucnosti AMD. Amato o sobě říká, že je zodpovědný za úroveň technických návodů AMD x86 produktů a...
Architect (13) | 20.7.200713:28
No, mi se líbí především tato věta: ­"Výrazně větší využití by mělo přinést DirectX 11 API.­"
Dívám se na DX10, na jeho dostupnost, na grafické karty v průběhu roku a na příchod, snad spásy, DX10.1. A oni už spekulují o DX11 a GPGPU a výrazně větším využití, sice o DX11 nevím nic, ale už teď mám velké pochybnosti z hlediska časového uspořádání vzhledem k střednímu proudu zákazníků, potažmo ke mně samotnému...

Většina příspěvků Bohumila Federmanna se mi velmi líbí, ale osobně nemám rád takovéto zprávy, které mají uživateli dát ­"naděje­" a výpis z přednášky o budoucnosti firem mají většinou takovýto charakter. Každopádně se těším na další zajímavé informace, které pro nás, čtenáře SH, pan Federmann zpracuje.
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 20.7.200715:13
Dlouhé roky jsem ve výrobě polovodičů působil, proto jsem zvolil název „spekulace“. Jiné servery informovaly, spíše o „120Wattovém spojení čipu GPU spolu s čipem CPU pod jednou pokličkou…“ Zbytek rozhovoru jim pak unikl.
-
Spojení dvou procesorů je rozhodně u Intelu zajímavé, ale spojení dvou různorodých čipů u AMD by bylo spíše pošetilé, tím nepopírám tuto možnost. Navíc se stále míchá GPU­-CPU počítání a Fusion, které je zřejmé např. zde: https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-B41B1CDD42BF0365C12572DF0027EE37.html.
-
Právě, abych nedával mnoho nadějí, tam kde téměř nejsou a vrátil vše do reálu, jsem taky napsal „spekulace“. Giuseppe Amato, je v první řadě zodpovědný za technickou správnost dokumentace, jaké má technologické znalosti nevím, ale sám Giuseppe Amato říká, že „oni by mohli“… někteří si však vysvětlují slovo „mohli“ za hotovou věc…
Odpovědět0  0
snajprik. | 22.7.200712:10
"ale spojení dvou různorodých čipů u AMD by bylo spíše pošetilé­"
No ja mam ta to trochu iny nazor, prave že integracia sa my vidi ako najlepšia cesta. Pre nas sa to zda rychle, ale je to strašne zdlhave, kym procesor ziska data z pamate cez radič ktory je u intelu niekde v riti, rozhodne sa čo stym, potom to pošle do čipsetu ten zase kym mu dojde cela sprava a pošle ju do GPU tam to prepočita, jednoducho každy každemu niečo posiela a je to strašne strašne zdllhavéé, a keby sa AMD podarilo to všetko integrovať na jedno miesto a komunikacia medzi tymito časťami oproti dnešnemu riešeniu by sa rovnala nule to si myslim že by nebolo zle. Potom by netrebalo tolko pamati pre ukladanie dat, stačilo by priamy pristup procesoru na nejaky rychli SSD disk.
Odpovědět0  0
Federmann (487) | 20.7.200715:23
Jinak díky za poklonu, kterých moc nebývá.
Odpovědět0  0
aloisk (22) | 20.7.20072:32
Kazda firma se snazi bejt lepsi na pohled . Ad uz dobra je nebo ne . Ale kazdej prostrednictvim nejakyho mluvciho nebo treba manazera hlasa do sveta ze zrovna jeho technologie a ta jeho firma je nejlepsi at uz z tech ci jinejch duvodu a je jedno jestli zrovna dela procesory nebo pivo nebo prasek na prani. Tak to holt uz dneska chodi .Hlavne bejt v podvedmi siroke verejnosti a neupadnout do zapomeni pac potom ztraci na trhu . a vo tom ty vsechny keci jsou!!!i kdyz obcas se tam najdou i zajimave informace ale vedsinou je to vlastne skyta reklama a hlavne se o nas musi mluvit!!!
Odpovědět0  0
dr zaasek | 19.7.200720:13
já bych tak nějak souhlasil se všemi příspěvky....:­-­) Nicméně wrah­(u­) pochop, že AMD se snaží udržet o sobě povědomí.....hlavně proto, že potřebuje zase peníze....už ať je koupí Samsung a bude klid a to by se teprve Intel zapotil....
Odpovědět0  0
ljelinek | 19.7.200711:59
sotva otevru oblibene webove stranky ­(nemyslim jen Svet Hardware­), tak jen same ­"kecy­" o skvelych zitrcich firmy AMD. Nemuzu si pomoct, ale to na tom musi AMD byt nejak spatne, kdyz snad kazdy tyden vydava takove nicnerikajici zvasty, stejne jako komancove za dob jejich vlady.
Odpovědět0  0
tgfh (69) | 19.7.200712:56
A já zase každý den vidím ty tvoje kecy

Zalez do nory
Odpovědět0  0
wrah (108) | 19.7.200718:44
tgfh: lze jen souhlasit.. I když pravda je, že podle mě by AMD udělalo lépe, kdyby nějakou dobu věnovalo veškeré síly přípravě nových technologií namísto veřejných projevů.
Odpovědět0  0
ljelinek | 22.7.200711:05
Kolik vam je? S ohledem na vasi reakci zhruba v puberte? Vemte si nejaky vykladovy slovnik a najdete si, co je v nem uvedeno pod pojmem ­"diskuse­". A az to udelate, napiste nejaky rozumny prispevek, at si s vami muze nekdo pripadne podiskutovat. Mejte se.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.